TBB BAŞKAN YARDIMCISI, TRABZON BARO BAŞKANIMIZ SUİÇMEZ: BİZLER DAHA ÇOK ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ İSTEYECEĞİZ
Tarih: 12.01.2022| Okunma Sayısı: 163

TBB Başkan Yardımcısı Suiçmez: Bizler daha çok özgürlüğümüzü isteyeceğiz
*
İstanbul Tuzla'da bir restoranda eski nişanlısı tarafından öldürülen meslektaşımız Avukat Dilara Yıldız için İstanbul Barosu önünde bir tören düzenlendi.
Törene Dilara Yıldız'ın ailesi, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, baroların temsilcileri ve çok sayıda meslektaşımız katıldı.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı ve Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, burada yaptığı konuşmada, “Acımız ve öfkemiz büyük. Sadece meslektaşımız Dilara’nın bir kadın cinayeti sonucu ölmesi nedeniyle değil, tüm Türkiye’de kadınların öldürülmesi nedeniyle acımız ve öfkemiz büyük” dedi. Suiçmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kimse biz kadınlardan değişmemizi beklemesin, değişecek olan bu devletin kurum kuruşları ve bu yanlış zihniyettir. Bizler daha çok özgürlüklerimizi isteyeceğiz, bunlardan geri adım atmamızı kimse bizden istemesin. Onları biz değiştireceğiz. Her gün öldürülen kadınlar var. Türkiye’de artık cins kırımı yaşanıyor, bir kez daha yetkililere sesleniyoruz: Haklarımızı geriye götürecek yasal düzenlemeleri yapmayı denemesinler. 6284 sayılı yasayı etkin ve eksizsiz biçimde uygulasınlar. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediğimizi tekrar söylüyoruz.”

<<<Mayıs 2022><<
Mayıs 2022