BARO TARİHÇESİ
Tarih: 1.05.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 11703

TRABZON BAROSU

Trabzon Barosu 1923 yılında kurulmuştur. Eski mahkeme ilamlarında Trabzon Barosunun kuruluşundan çok önce görev yapan vekil ve avukatlardan söz edilmektedir. Bu Avukatların Cumhuriyet öncesinde meslek örgütü oluşturduklarına ilişkin bilgiye ulaşılamamıştır.

Trabzon Barosunun İlk Baro Başkanı Avukat Kadri Bey (Mesut Kadri Evren) dir. 1300 (1884) doğumlu Avukat Mesut Kadri Evren Trabzon Barosunun 22 sicil nolu üyesidir. 1923-1931 yılları arasında Trabzon Barosu Başkanlığını yürütmüş daha sonra Ankara Barosuna nakletmiştir.

Trabzon Barosunun “1” sicil nolu üyesi 1305 (1889) doğumlu Avukat Salih Zeki Tuğtekin, “2” sicil nolu üyesi 1310 (1894 ) doğumlu Faik Ahmet Barutçu, “3” sicil nolu üyesi de 1299 (1883) doğumlu Feyzi Uysal dır. “1” sicil nolu üye Salih Zeki Tuğtekin 11.04.1939-26.12.1939 tarihleri arasında Trabzon Barosu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Trabzon Barosu Rize, Artvin ve Trabzon illeri idari sınırlarını kapsar şekilde uzun yıllar Bölge Barosu olarak çalışmış, 1964 yılında Rize Barosunun kuruluşu ile bölge barosu niteliği sona ermiştir.

Üyeleri bakanlık, millet vekilliği ve belediye başkanlığı gibi önemli görevlerle ülkeye hizmet etmiş Trabzon Barosunun halen 846 kayıtlı üyesi bulunmaktadır.

<<<Ocak 2023><<
Ocak 2023