İnsan Hakları Faaliyetleri
Tarih: 25.02.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 9435

 
Trabzon Barosu İnsan Hakları ve Kadın Hakları Komisyonu üyeleri Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ortaklığınca düzenlenen Kent Ortamında Yaşayan Uluslararası Koruma İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Koruma Stratejilerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2 Aralık Cuma günü Ankara'da düzenlenen "Uluslararası Mülteci Hukuku Çalıştay" ına katıldılar.
 
 
 

      Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi tarafından İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Trabzon, Mersin ve Van barolarından temsilcilerinin katılımıyla insan hakları bölge temsilcileri toplantısı 9 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

      Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde; TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Serhan Özbek’in açış konuşması ve TBB Yönetim Kurulu Koordinatör Üyesi Av. İzzet Varan’ın bilgilendirmeleri ile başlayan toplantıya Baromuzu temsilen İnsan hakları komisyonu üyelerimizden Av. Ömer Faruk Altuntaş, Av. Elif Lale Ayaz, Av. Selman Bitiş, Av. Selahattin Onay katıldı. Toplantıda; baroların insan hakları yapılanmalarına ilişkin sorunlar, gereksinimler ve bu yapıların güçlendirilmelerine ilişkin öneriler görüşüldü. İnsan Hakları İzleme, Raporlama ve Arşivleme Projesi’nin (İHİRAP) tanıtımı için bölge toplantılarının planlanmasına ve toplantıya katılan barolar tarafından koordine edilmesine karar verildi.

      Toplantıya katılan temsilciler, insan hakkı ihlalleri ile etkin mücadelenin evrensel boyutları ve kurumsal sorumluluklar üzerinde durdular. Bu bağlamda, Türkiye’de kadın kimliğine ve bedenine sıklıkla yönelen saldırıların bir başka ülkedeki örneği olan “İran’da tecavüz girişiminden korunmak için intihar eden Farinaz Hasrawani” olayı üzerinde duruldu. Bir dayanışma göstergesi olarak, olayla ilgili sorumluların yargılanmasını isteyen Mahabad halkına yönelen saldırıların kınanmasına karar verildi.

      Toplantı, baroların insan hakları yapılanmalarının ve çalışmalarının zaman yitirmeksizin güçlendirilip yaygınlaştırılması doğrultusundaki dileklerle sona erdi.

 
    İnsan Hakları, Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Komisyonları ortak programı olan Türkiye'de Mültecilik paneli Av. Taner Kılıç (Uluslararası Af Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı) ve Elif Müjen Şencan’ın (Hayata Destek Derneği) sunumuyla Baro Merkez Binası Av. Cengiz ÇEBİ Konferans salonunda 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

   Toplantı ve Gösteri Özgürlüğü, İç Güvenlik Paketi, Hak İhlalleri Paneli  Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ve Doç. Dr. Başak Çalı'nın sunumlarıyla  gerçekleştirildi.
 

   Trabzon Barosu İnsan Hakları Komisyonu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Trabzon Sosyal Bilimler Lisesinde 10 Aralık 2013 Salı günü gerçekleştirilen panele katılmış ve komisyon başkanı Av. Osman CORA, üyeler Av. Selman BİTİŞ ve Av. Onur KARATAŞ tarafından insan hakları, temel hak ve hürriyetler konularında ayrı ayrı sunumlar gerçekleştirilmiştir.

Trabzon Barosu İnsan Hakları Komisyonu  22 Şubat 2013 tarihinde Trabzon Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirilen DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI paneline katılarak komisyon başkanı Av. Osman CORA ve üyeler Av. Selman BİTİŞ, Av. Onur KARATAŞ tarafından insan hakları, temel hak ve hürriyetler konularında ayrı ayrı sunumlar gerçekleştirilmiştir.

Söyleşi öğrenci ve öğretmenlerin yoğun ilgisiyle izlenerek söyleşi sonrası okul idaresi Trabzon Barosuna yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkürlerini iletmiştir.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

19.03.2024
AV. DUYGU KELEŞ AYDIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.