KAYIT İŞLEMLERİ
Tarih: 19.05.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 12437

STAJ   SONU   BAROYA   KAYIT   BAŞVURUSU
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ RUHSAT HARCI TUTARI   300.00.-YTL
(TÜRKİYE HALK BANKASI YENİŞEHİR ŞUBESİ 16000075 NOLU HESAP)

MALİYE RUHSAT HARCI     516,25 -YTL
HIZIRBEY VERGİ DAİRESİNE ( BARODAN YAZI VERİLECEK)
 
5 ADET (6X9) CÜBBELİ RESİM   (KİMLİK İÇİN 1 ADET VESİKALIK)
ADLİ SİCİL BELGESİ (Arşiv kayıtlı)
STAJ BİTİŞ DİLEKÇESİ
ONAYLI KİMLİK FOTOKOPİSİ (BARODAN)
SGK’DAN HİZMET KAYDI OLMADIĞINA DAİR YAZI (4A – 4B – 4C KAYITLARI)

 

STAJYER   AVUKAT   BAŞVURUSU

Avukatlık Stajı başvurusu yapacak adayların aşağıda belirtilen bilgi ve belgeleri temin etmeleri gerekmektedir.
1- Nüfus Cüzdanı Örneği veya Fotokopisi   [Nüfus veya noter onaylı]  (2 Adet)
2- Diploma yada Bitirme Belgesi Örneği (2 Adet)(Okul aslı gibidir veya noter onaylı)
3- Yerleşim Yeri Belgesi (İkametgah(Nüfustan) (2 Adet))
4- Aile Kayıt Örneği
5- Adli Sicil Belgesi (2 Adet) (ARŞİV KAYITLI)
6- Sağlık Raporu (2 suret) (Herhangi bir sağlık ocağından alınabilir)
7- Beyan Dilekçesi
8- Avukatlar Bildiri Yazıları (2 Adet)
9- 10 adet Vesikalık Fotoğraf
11- Dosya (1 Adet)  
12- SGK'dan sigorta kaydı (4A-4B-4C)
 
NOT : 7 ve 8. maddeler Baroda doldurulacaktır.
NOT: KKTC Fakültelerinden mezun olup da staj başvurusunda bulunacakların Denklik Belgesi ve Noksan Ders Bulunmadığına dair Ankara Üniversitesinden onaylı belge temin etmeleri gerekmektedir.
Kurumdan Emekli olanlar için: Emeklilik Belgesi ve Sici
l Özeti gerekmektedir.

AVUKAT   SEKRETERI   BAŞVURUSU

Trabzon Barosu Avukat Sekreterleri Yönergesi

Madde 1 : Bu yönerge; 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 46. Maddesi gereğince Avukat yanında çalışan sekreterlerin uymak zorunda oldukları çalışma şartlarını düzenler.

Madde 2 :  Sekreterler için Baro başkanlığı nezdinde bir sicil oluşturulur ve her bir sekreter için ayrı dosya tutulur. 

Madde 3 :

a.  Avukatlar ve avukat ortaklıklarıkısıtlılar, kamu hizmetinden yasaklanmış, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş, zimmet, ihtilâs, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olan kişiler affa uğramış olsalar bile sekreter olarak çalıştıramazlar.

b.  Sekreterler, kurum, kuruluş,  adli merciler ve iş sahipleri ile ilişkilerinde karşılıklı saygı içerisinde davranmak, Avukatlık mesleğinin itibarını zedeleyecek tutum ve davranışlardan kaçınmak zorundadır.

c.  Sekreterler yapmış oldukları iş nedeniyle çalıştığı büronun işleyişi veya iş sahiplerine ait bilgiler hakkında sır saklama yükümlülüğü altındadır. Bu bilgileri işten ayrılmış olsa da 3. kişilerle paylaşması yasaktır.

d.  Sekreterler kendi adlarına kartvizit bastıramaz, kendilerini avukat gibi tanıtamazlar.

e.  Sekreterlerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esastır. Aşırılık teşkil eden, toplumun geneli tarafından yadırganan kıyafetler giyilemez.  Erkek sekreterler düzenli olarak sakal traşı olmak zorundadır.

f.  Sekreterler, avukatları adına takip ettikleri işlerin doğruluğu ve geçerliliği hususunda avukata ve 3. Kişilere karşı hukuki ve cezai sorumluluklarının bilinciyle hareket etmek zorundadır. Sekreter, takip ettiği bir iş nedeniyle doğacak zarardan müşterek ve müteselsilen sorumludur. 

g.  Sekreterler her ne surette olursa olsun adli mercilerde başkaları adına ücretli veya ücretsiz iş takibi yapamazlar. Ciro yolu ile bono, çek v.s. belge alıp kendileri adına takip edemezler.

h.  Yukarıda yazılı nitelikleri taşımayan kişiler sekreter olarak çalıştırılamaz, Baroca kimlik kartı verilemez,  bu nitelikleri kaybeden sekreterlerin kimlik kartları Baro Başkanlığı tarafından iptal edilir. Yönergeye aykırı davranışların tespiti halinde Baro Başkanlığınca durum yazılı olarak Avukat ya da Avukat ortaklığına bildirilir.

Madde 4 : Baro tarafından bu yönergeye dayanılarak tek tip iş akdi hazırlanır. Avukat ve Avukat ortaklığı sekreterleri ile tek tip iş aktini belirli yada belirsiz süre için imzalar. İş akdine avukat ve sekreterlerce özel şartlar eklenebilir. Avukat sekreterine iş bu yönerge Baro Başkanlığına başvuru sırasında yazılı olarak tebliğ edilir. İş bu yönerge Avukat ve Avukat ortaklığı ile sekreter arasında imzalanan iş akdinin ayrılmaz bir parçası olup; bu yönergeye aykırı davranışlar iş akdine aykırılık oluşturur.

Madde 5 :

a.   Bürosunda sekreter çalıştıracak avukat veya avukat ortaklığı Baro Başkanlığına yazılı olarak başvurur. Başvuru evrakına kişinin adli sicil kaydı, kimlik bilgileri, Baro Başkanlığınca hazırlanan tek tip iş akdi, Sosyal Güvenlik Kurumu işe giriş bildirgesi eklenir.

b.   Sekreterlere; Baro Başkanlığı tarafından yanında çalıştığı avukatın veya avukat ortaklığının başvurusu ile tanıtıcı kimlik kartı verilir. Kimlik Kartında sekreterin fotoğrafı, kimlik bilgileri ve yanında çalıştığı avukatın veya avukat ortaklığının ismi ve imzası bulunur. Kimlik kartları adli mercilerde yakaya takmak ya da boyuna asmak suretiyle taşınmak zorundadır.

c.   Kimlik kartları her takvim yılı başında yenilenir. Kimlik kartları bir önceki yıla ait kimlik kartlarından rahatlıkla ayırt edilebilir nitelikte, sekreterin ismi ve fotoğrafı açıkça görülebilir şekilde hazırlanır. 

Madde 6 :  Baro başkanlığı tarafından sekreterlere uygun görülen zamanlarda seminer, hizmet içi eğitim, kurs verilir. Sekreterlerin bu faaliyetlere katılmaları zorunlu olup; geçerli mazereti olmadan katılmayan sekreterlerim kimlik kartları iptal edilir.

 Madde 7 :Bu yönerge Trabzon Barosu Yönetim Kurulunun 18.06.2010  gün ve 117/3  sayılı kararı ile kabul edilerek yürürlüğe girmiştir.

 

Avukat Sekreteri Tek Tip İş Sözleşmesi


İŞ SÖZLEŞMESİ

Aşağıda isim (unvan) ve adresleri yazılı bulunan Avukat ile sekreter arasında, belirtilen şartlarla " İŞ SÖZLEŞMESİ" yapılmıştır. Taraflar bundan sonra "Avukat" ve "sekreter" olarak anılacaktır.

1. TARAFLAR

Avukat ya da Avukat ortaklığının Adı -Unvanı

:

Adresi

:

Avukat Sekreterinin Adı soyadı

:

TC No

:

İkamet adresi

:

 YAPILACAK İŞ                       : Avukatlık Kanununun 46. Maddesi gereğince Avukat sekreterliği

SÖZLEŞMENİN SÜRESİ            :  (belirli süreli yada süresiz)

İŞE BAŞLAMA TARİHİ:..../...../........

A: GENEL ŞARTLAR

  1. Trabzon Barosu Avukat Sekreterleri Yönergesi iş bu sözleşmenin ayrılmaz parçası olup; yönergeye aykırılık akdin fesih sebebidir.
  2. Sekreter sadece avukatların kullanımına tahsis edilmiş oda, otopark v.s. gibi yerleri kullanamaz.
  3. Sekreter çalıştığı sürece Avukatın kanuni ve toplumsal statüsüne zarar verecek hiçbir eylem ve davranışta bulunamaz.
  4. Sekreter iş sahiplerine ait sırları hiçbir şekilde kamuya, 3.şahıslara açıklayamaz.
  5. Sekreter Baro tarafından verilen kimliği iş akdinin herhangi bir sebeple sona ermesi halinde Baro Başkanlığı’na iade eder.

B: ÖZEL ŞARTLAR

  1. Ücret:
  2.  Deneme süresi iki aydır. Taraflar, bu süre içinde iş sözleşmesini ihbarsız ve tazminatsız olarak feshedebilirler.
  3. Avukatın, sekreterlerin bir bölümüne veya tümüne sözleşme gereği olmaksızın, teşvik amaçlı olarak yapacağı süreklilik arz etmeyen nakdi ayni ödemeler, sekreterler bakımından kazanılmış hak niteliğinde olmayıp, tekrarlanacağı anlamına gelmez.
  4. Sekreter, işyerinde, çalışma mevzuatı ve Avukat tarafından belirlenmiş bulunan çalışma şartlarına, iş disiplinine, iş sağlığı ve iş güvenliği kurallarına, Avukat tarafından çıkartılmış ve çıkartılacak, talimat gibi düzenlemelere uymayı kabul ve taahhüt eder.
  5. Sekreter, Avukatın istemesi halinde fazla çalışma yapmayı peşinen kabul eder.
  6. Sekreter iş sözleşmesi devam ettiği sürece, özel de olsa başka bir işte çalışmamayı taahhüt eder.
  7. Sekreter, Avukat ve işyerine ait her türlü iş sırlarını saklamayı, Avukata zarar verecek davranışlarda bulunmamayı taahhüt eder.
  8. Sekreter, işyerindeki bilgisayar, makine, alet ve teçhizatı usulüne uygun olarak ve özenle kullanmayı, görevi ile ilgili olmayan işlerle uğraşmamayı, taahhüt eder.
  9. Sekreter, işyerine, alkollü içki veya uyuşturucu madde almış olarak gelmemeyi ve bu maddeleri işyerinde kullanmamayı, çalışması ile ilgili olmayan eşya ve maddeler ile taşınması ya da kullanılması yasaklanmış maddeleri işyerine, adli mercilere ve kurumlara sokmamayı taahhüt eder.
  10. Sekreter, İş Kanununa göre hak kazanacağı yıllık ücretli iznini, Avukatın iş şartlarına göre belirleyeceği zamanda kullanmayı kabul eder.
  11. Bu iş sözleşmesinde yer almayan hususlarda İş Kanunu ve diğer ilgili mevzuat uygulanır.
  12. Sözleşmenin uygulanmasında çıkacak uyuşmazlıklarda, işyerinin bulunduğu yer mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

Bir sayfadan oluşan iş bu………………….. süreliiş sözleşmesi, ...../..../........... tarihinde taraflarca 3 nüsha olarak tanzim edilip, okunarak imzalanmıştır.

Avukat

Sekreter






Not : İş bu sözleşmenin bir nüshası Baro Başkanlığı’na verilecektir.

Avukat ve Sekreterler yukarıdaki maddelere ilave olarak; Yönergeye aykırı olmamak üzere diledikleri maddeleri ekleyeyebilirler.

 
Sekreter başvurusu için gereken belgeler

  1. Avukat ve sekreterin dilekçesi
  2. Adli Sicil Kaydı
  3. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  4. Avukat ile sekreter arasında imzalan tek tip iş akdi
  5. SGK işe giriş bildirgesi (halen avukat yanında çalışmaya devam edenler için sicil dökümü)
  6. 2 adet vesikalık resim
  7. Avukat Sekreterleri Yönergesinin okunduğuna dair tebliğ belgesi

 

 
Sekreter Başvurusu dilekçe örneği

TRABZON BARO BAŞKANLIĞINA


         Yanımda çalışan, aşağıda açık kimliği yazılı bulunan kişiye Avukatlık kanununun 46. maddesi gereğince kimlik kartı verilmesini arz ederim. ……./……../…………..



             Sekreter..........................................                  Av. …………………………………….




Sekreterin

Adı Soyadı :

Adresi        :



Eki : 

  1. Adli Sicil Kaydı
  2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  3. Avukat ile sekreter arasında imzalan tek tip iş akdi
  4. SGK işe giriş bildirgesi (halen avukat yanında çalışmaya devam edenler için sicil dökümü)
  5. 2 adet vesikalık resim
  6. Avukat Sekreterleri Yönergesinin okunduğuna dair tebliğ belgesi

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. DUYGU KELEŞ AYDIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.