CMK TARİFESİNİN HAZIRLANMASI SÜRECİNDEKİ GELİŞMELERİ HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ
Tarih: 19.09.2022| Okunma Sayısı: 49

Değerli Meslektaşlarımız,
Türkiye Barolar Birliği'nin Adalet Bakanlığı ile bugün itibari ile yapmış olduğu son görüşmede, CMK Ücret Tarifesinin Barolar ve meslektaşlarımızın talep ve beklentilerine uygun şekilde güncellenmesi için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği, CMK ücretlerinde hakkaniyete uygun ve beklentilerin üzerinde bir artış sağlanacağı bildirilmiş olup, TBB ve 81 ilin Baro Başkanlarınca yapılan toplantıda, müzakere sürecine zarar vermemek ve olumlu giden görüşmelerin seyrinini değiştirmemek adına CMK Sistemlerinin kapatılması şeklindeki eylemsel takvim yeniden değerlendirilmiş, Maliye Bakanlığınca ve Adalet Bakanlığınca yapılan görüşme neticesindeki seyre göre, CMK sisteminin kapatılması takviminin yeniden belirlenmesi yönünde fikir birliğine varılmıştır. Müzakere sürecinin belirtilen şekilde yürütülmemesi ve CMK Tarifesinin emek, mesai ve  beklentilerimizi karşılayacak seviyede güncellenmemesi halinde yeniden takvimlendireceğimiz hizmet durdurma kararını tereddütsüz şekilde uygulayacağımızı siz değerli meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Trabzon Barosu Yönetim Kurulu Adına
Av. Duygu KELEŞ AYDIN