İSTANBUL BAROSU ÜYESİ AV. DİLARA YILDIZ'IN KATLEDİLMESİ NEDENİYLE TRABZON ADLİYESİ ÖNÜNDE TRABZON BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU TARAFINDAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ.
Tarih: 13.01.2022| Okunma Sayısı: 195

İstanbul Barosu Üyesi Av. Dilara Yıldız'ın katledilmesi nedeniyle Trabzon Adliyesi önünde Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Meslektaşlarının ölümüne tepki gösteren avukatlar, yasal sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Kadınları korumanın devletin görevi olduğuna dikkati çeken Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Serpil Akçay;

“Meslektaşımız Av. Dilara Yıldız’ın kadın cinayeti sonucu öldürülmesinin derin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve hukuk camiamıza başsağlığı diliyoruz. Meslektaşımızın kamuya açık bir yerde, polislerin olay yerine intikal etmesine rağmen eski nişanlısı tarafından silahla katledilmesi, ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar rahat işlenir hale geldiğini göstermesi açısından da dehşet vericidir."

Katledilen Av. Dilara Yıldız için açılan davanın takipçisi olacaklarını kaydeden Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Serpil Akçay, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Kadının İnsan Hakları için mücadele eden biz Barolar, Avukatlar ve TÜBAKKOM olarak bir kez daha kadınların yanında mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguluyor, meslektaşımızı katleden zanlının en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

<<<Mayıs 2022><<
Mayıs 2022