KEŞANLI KADINLAR DİREKSİYONDA - 4 ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 25.11.2022| Okunma Sayısı: 167

GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN KEŞANLI KADINLAR DİREKSİYONDA ETKİNLİĞİNİN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Trabzon Barosu öncülüğünde, Kadın Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla araçlarıyla Akyazı Spor Kompleksi önünde toplandı.

Araçlarına mor balonlar ve Trabzon'un yöresel ürünü keşan takan kadınlar, "Keşanlı Kadınlar Direksiyonda" sloganıyla araçlarıyla konvoy oluşturarak Atatürk Alanı'na geldi.

Meydan Parkı Atatürk alanı çevresinde sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşten sonra, Atatürk anıtı önünde grup adına basın açıklamasını okuyan Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, "Trabzon Barosu, Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Sivil Toplum Örgütleri olarak, Kadının cinsel, fiziksel, psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu; kadının insan haklarının temel insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor; kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu bir Türkiye ve Dünya için mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi, önlenemeyen şiddet vakıalarının takipçisi olacağımızı ve İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulması için talepkâr olmaya devam edeceğiz" dedi.

20.04.2024