Darbeye Hayır.
Tarih: 16.07.2016| Okunma Sayısı: 2559

DARBEYE HAYIR!

Darbelerden çok zarar görmüş bir ülkenin insanları ve başta Anayasamız olmak üzere hukukun evrensel değerlerine bağlı hukukçular olarak, TSK içerisindeki ihanet şebekesi bir grubun dün gece ülkemiz demokrasisini, hukukun üstünlüğünü ve milli iradeyi hedef alan darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz.

Milli iradeyi temsil eden Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genel Kurmay Başkanlığı, Polis Akademisi ve MİT…gibi kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil vatandaşlarımızı hedef alan, can ve mal kaybına sebebiyet veren terörist saldırıların kısa sürede bastırılması, başta halkımız olmak üzere tüm siyasi partilerin, milletvekillerinin, STK’ların demokrasimize sahip çıkıp darbe teşebbüsüne amasız- net bir biçimde karşı duruş sergilemeleriyle teselli buluyoruz.

Devleti ve milleti hedef alan bu tür eylemler içinde yer alanların tespiti ile makam ve mevkiine bakılmaksızın adalete teslimi, caydırıcı yaptırımlarla cezalandırılmalarını bekliyoruz.

Yaşanan terör eylemleri sırasında hayatını kaybeden/şehit düşen güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, toplumsal barışın kalıcı bir şekilde tesisi ve ülkemizin huzur ortamına kavuşabilmesi için tüm vatandaşlarımızı demokratik hukuk devleti etrafında daha sıkı kenetlenmeye davet ediyoruz.

Trabzon Barosu

19.04.2024