Bölge Baroları Kaynaşıyor
Tarih: 21.01.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2547

Karadeniz Bölgesi Baroları arasında güçlü bir iş ve güç birliğini tesis etmek amacıyla, Giresun ve Ordu'dan sonra Gümüşhane Barosunu da ziyaret ettik.

Baro Başkanımız Av. Orhan ÖNGÖZ ve Gümüşhane Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan Hukuka olan güveni arttırmak adına ortak basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Demokrasinin temeli olan hukuk devletinin varlık sebebi bağımsız yargı, bağımsız yargının olmazsa olmazı ise bağımsız savunmadır. Dolayısıyla avukatlık demokrasinin, hukuk devletinin, bağımsız yargının, tüm bunlara bağlı olarak sosyal barışın sağlanmasında önemli güvencelerdendir.

Zira biz avukatlar ve meslek örgütümüz barolar, tarafsız ve bağımsız bir yargının tesisi yanında bağımsız ve özgür savunmanında mücadelesini vermekteyiz. Haliyle bu mücadelede başarılı olmamızın ön şartı işbirliği içerisinde güç birliği yapılmasıdır.

Bu düşünceden hareketle iki kardeş baro olarak, Karadeniz Bölgesi Baroları arasında güçlü bir iş ve güç birliğini tesis etmek üzere yola çıktık. Her türlü hukuk dışılıkla mücadelemizde sesimiz daha gür çıkacak, attığımız her adımdan netice alacağız. Güncel meselelerimizi ve meslektaşlarımızın sıkıntılarını çözecek, şehrimize kapanıp kalmayacak, evrensel hukukla entegre bir şekilde bölge baroları olarak tek bir vücut halinde hareket edeceğiz.

Bu birlikteliğimiz kısa zamanda daha da büyüyecek meslektaşlarımızın mesleğini daha rahat icra edebilmelerini, haksızlığa, keyfiliğe, hukuksuzluğa maruz kalmamalarının da bölge baro başkanları olarak teminatı olacağız.
   Hiç kimsenin şeffaflıktan, demokrasiden, hukuktan korkmasına gerek yoktur. Hukuka güveni zedelememek ve güveni artırmak için bölge baroları olarak maksimum düzeyde işbirliği yapacağız. Bununla ilgili olarak ilk toplantımızı şubat ayı içerisinde Giresun Barosun da,  ikinci toplantımızı tüm bölgedeki baro başkanlarının katılımıyla Gümüşhane’de yapacağız.
   Her ne olursa olsun hukuka güveni asla kaybetmemeliyiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

18.04.2024