15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
Tarih: 15.07.2020| Okunma Sayısı: 73

DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL HUKUK DEVLETİMİZİ ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİK FETÖ/PYD TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN DARBE GİRİŞİMİNİ BİR KEZ DAHA KINIYORUZ.

ÜLKEMİZİ KARANLIĞA GÖTÜRME ÇABASI İÇİNDE OLANLARI HALKIMIZ HİÇBİR ZAMAN AFFETMEYECEKTİR. ADİL YARGILANMA HAKKINA VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNE BAĞLI KALINARAK, BU DARBE GİRİŞİMİNDEN SORUMLU OLANLARLA MÜCADELE ETKİN, SAMİMİ VE KARARLI BİR BİÇİMDE SÜRDÜRÜLMELİDİR.

ÜLKEMİZİ KAOSA SÜRÜKLEMEYE YÖNELİK YAPILAN BU DARBE GİRİŞİMİ HALKIMIZ VE SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN DEMOKRASİMİZE VE CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMASIYLA ENGELLENMİŞTİR. 15 TEMMUZ 2016’ YA GELİNEN SÜREÇTE YAPILAN HATALARLA YÜZLEŞMELİ, AYNI HATALAR TEKRARLANMAMALIDIR. DEVLET HİÇBİR ZÜMREYE, CEMAATE, KURUMA AYRICALIK TANIMAMALI, LİYAKAT İLKESİNE SIKICA UYULMALIDIR.

15 TEMMUZ 2016 DARBE GİRİŞİMİNİ ENGELLEYEN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE, GAZİLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ. TRABZON BAROSU OLARAK DEMOKRATİK, LAİK, SOSYAL, HUKUK DEVLETİMİZİ YIKMAYA YÖNELİK HER TÜRLÜ GİRİŞİMİN KARŞISINDA OLDUĞUMUZU, OLACAĞIMIZI BİR KEZ DAHA KAMUOYUYLA PAYLAŞIYOR, SAYGILAR SUNUYORUZ.

AV. SİBEL SUİÇMEZ
TRABZON BAROSU BAŞKANI