KINAMA
Tarih: 31.10.2019| Okunma Sayısı: 902

TRABZON BAROSU

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİNİN 1915 OLAYLARINI SOYKIRIM OLARAK KABUL ETMESİNE İLİŞKİN

HUKUKUN EVRENSEL İLKELERİ SİYASİ AMAÇLARA KURBAN EDİLEMEZ.

ABD Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarını “ Ermeni Soykırımı” olarak kabul etme kararını kınıyoruz.

Bu karar tarihi ve siyasi gerçeklere aykırı olduğu gibi; hukuki de değildir.

Soykırımın hukuki tanımına girmeyen, hukukta karşılığı olmayan 1915 olayları tarihi gerçeklerinin karartılması sonucu soykırım olarak

nitelendirmesi, Emperyalist ABD’ nin ülkemize siyasi nedenlerle gözdağı vermek için almış olduğu bir karardır.

Tarihi gerçekler ve Evrensel Hukuk Kuralları hiçbir ülkenin iç ve dış politikası uğruna feda edilemez.

ABD Temsilciler Meclisince alınan bu karar onlar adına UTANÇ olarak tarihte yerini alacaktır.

Trabzon Barosu olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit etmek ve gözdağı vermek için tarihi gerçeklere ve hukuka aykırı olarak alınan ve alınacak bu tür kararların bizi yıldırmayacağını belirterek, ABD Senatosunu bu kararı onaylamamaya çağırıyoruz. 31.10.2019

Av. Sibel SUİÇMEZ

Trabzon Barosu Başkanı